HTML

Via viridis - Zöld utakon!

A "Via Viridis" Zöld Út Egyesület céljai, programjai, projektjei és partnerei

Friss topikok

Támogatóink

Nemzeti Együttműködési Alap

 

 

A Budapest Bike Maffia (BBM) Magyarország egyik legdinamikusabb növekvő civil szervezete, melyet fiatal kerékpárosok hívtak életre 2011 karácsonyán. A szerveződés olyan civilekből áll, akik innovatív módon végeznek közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak. A támogatott célcsoport, a megvalósított akciók sokszínűek, így aki békésen, erőszakmentesen szeretne segíteni, csatlakozhat szerveződésünkhöz. A közvetlen támogatásnyújtás mellett felvállalt szerepe a szervezetnek utat mutatni az egymásra figyelés, az empatikusabb magatartás és egy közös, élhetőbb világkép felé. Célunk a szemléletformálás, különösen a fiatalok körében.

A BBM megalakuláskor fő cél a rászorulók számára adományok gyűjtése és kiszállítása volt.Miután az adománygyűjtés és -osztás több alkalommal lezajlott, egyre népszerűbb lett a szerveződés a biciklisek szubkultúrájában.  Gyorsan terjedt a kezdeményezés híre, a Facebook-ot használva kommunikációs csatornaként. 2014 januárjára 3500 feletti követővel, és közel 300 rendszeresen aktivizálható önkéntessel rendelkezünk.

Az eseti rendezvények, rendszeres adománygyűjtések mellett 2012 februárjától állandó helyszínen is megjelentünk : a SozialMarie díjas Szimpla Kert Háztáji Piacán minden vasárnap jelen vagyunk, a vásárlók körében élelmiszer adományokat gyűjtünk.

A közeljövő egyik legfontosabb feladata az adományok raktározásának biztosítása, ennek érdekében saját közösségi tér létrehozásán dolgozunk. Terveink között szerepel szemléletformáló előadásaink rendszeresítése, melyekkel fiatalokat célzunk meg.

Most indul a"Válassz egy családot te is" (Vacsi) program, amely a működési tapasztalatok alapján fejlődik. A Vacsi szervesen kapcsolódik a Piacon már több mint egy éve működő adománygyűjtéshez. Ennek keretében az adományozó választhat, melyik családot szeretné rendszeresen támogatni.  Mindez átlátható módon történik és követhető a felajánlások útja.

Várjuk a csatlakozókat és támogatókat:

www.bbm.hu

https://www.facebook.com/budapestbikemaffia?fref=ts

Címkék: BBM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://via-viridis.blog.hu/api/trackback/id/tr295793701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása