HTML

Via viridis - Zöld utakon!

A "Via Viridis" Zöld Út Egyesület céljai, programjai, projektjei és partnerei

Friss topikok

Támogatóink

Nemzeti Együttműködési Alap

 

 

logo (4).pngMagyarországon a hajléktalanok száma igen magas, sajnos sok esetben a politika sem támogatja megfelelő eszközökkel a probléma felszámolását, a kriminalizálás a jellemző. Elidegenedés jellemzi a társadalmat, a lakosság jelentős része nem érzékeny az embertársaik problémái iránt, a problémára reagáló valódi megoldás helyett a probléma elrejtését tartják megfelelőbb eszköznek.

A pályázati projektünkkel hosszú távú célunk a társadalmi befogadás erősítése, a hajléktalanokkal szembeni negatív attitűd csökkentése, többségi társadalom érzékenyítése. Míg a konkrét célunk a hajléktalanokkal szembeni kriminalizálódásra szeretné felhívni a figyelmet, békés akcióval.

Az online médián keresztül egy kampányt indítunk, melyben megjelennek a hajléktalanok, hétköznapi emberek, párhuzamba állítjuk a különböző társadalmi rétegekre jellemző sztereotípiákat egymással, majd az elkészült online anyag végén egy-egy elgondolkodtató kérdést teszünk fel.Legfontosabb hatás a szemléletformálás, különösen a fiatalok körében: utat mutatunk az egymásra figyelés, az empatikusabb magatartás és egy közös, élhetőbb világkép felé. Reményeink szerint sikerül a többségi társadalom megszólítása a médián keresztül, ezáltal a negatív attitűd csökkent, erősödik az adományozási kedv, a társadalmi felelősségvállalás. Konkrét eredményünk, hogy több ezer embert érünk el interentes kampány keretében, nő a szervezet által rendszeresen elérhető támogatók és szimpatizánsok száma és a szervezetünk önkénteseinek, tagjainak száma.

A projekt végrehajtója a Budapest Bike Maffia, támogatja a Norvég Civil Alap. NCTA_tamogato_es_lebonyolito_logosor.jpg

 

Címkék: projektek BBM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://via-viridis.blog.hu/api/trackback/id/tr856546849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása