HTML

Via viridis - Zöld utakon!

A "Via Viridis" Zöld Út Egyesület céljai, programjai, projektjei és partnerei

Friss topikok

Támogatóink

Nemzeti Együttműködési Alap

 

 

05.
április

Adó 1%

prixi  |  Szólj hozzá!

Jó pár éve lehetőségünk van arra, hogy személyi jövedelemadónk egy százalékát ne a központi költségvetésbe fizessük be, hanem egy általunk méltónak találat civil szervezet számára ajánljuk fel. Bár ez a felajánlás nem kerül semmibe az adózónk, sokan nem élnek ezzel a lehetőséggel. És bár ez egy-egy adózó esetben pár ezer forintot jelent, összességében milliárdok kerülhetnek a köz érdekében működő egyesületekhez, alapítványokhoz. Bár sok esetekben nem feltűnőek, ezek nélkül az egyesületek, alapítványok nélkül nem olyan lenne az életünk, mint most. Hiszen civil szervezetek gondoskodnak a kultúráról, sportról, a természeti értékeik védelméről, de ellátják, gondozzák a szociálisan rászorultakat is. Azaz mindenféle feladatot ellátnak, melyek fontosak, de az állam, a szűkülő költségvetés nem képes ellátni. 

Miért támogassanak minket?

Támogatói lehetnek egy kezdeményezésnek, amely nem csupán oktatásban, hanem a társadalmi beilleszkedésben és a fenntarthatóságban is kulcsszerepet játszik.

Gyermekek felzárkoztatása

A Pilisvörösvári Fecskefészek Tanoda és a hozzá kapcsolódó programok együttesen segítenek azoknak a gyermekeknek, akik nehezen találják helyüket az oktatási rendszerben, és hátrányos helyzetből érkeznek. A célunk nem csak az, hogy tanulmányaikban támogassuk a gyerekeket, hanem hogy szociális készségeiket is fejlesszük. Így hosszú távon is képesek lesznek sikeresen boldogulni a munkaerőpiacon.

Fenntarthatóság és kreativitás

A "Tányérodon az erdő" című könyvünk két fontos témát ötvöz: a gasztronómiát és a fenntarthatóságot. Különleges receptekkel és az ehető gombák világának felfedezésével inspiráljuk az olvasókat a környezettudatosságra.

Erdei programok

A "Nyomozzunk az erdőben!" programunk izgalmas és interaktív kalandokat kínál mindenkinek, a kicsiktől a nagyokig. Ezáltal nem csak a gyermekek számára, hanem a családoknak is lehetőséget biztosítunk arra, hogy közösen fedezzék fel az erdő titkait.

Támogatásukkal Önök is lehetőséget adnak arra, hogy mindezek a kezdeményezések folytatódhassanak, és még több gyermek és család részesülhessen ezekből az élményekből és lehetőségekből. Köszönjük, hogy velünk tartanak!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://via-viridis.blog.hu/api/trackback/id/tr7418373329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása