HTML

Via viridis - Zöld utakon!

A "Via Viridis" Zöld Út Egyesület céljai, programjai, projektjei és partnerei

Friss topikok

Támogatóink

Nemzeti Együttműködési Alap

 

 

10341674_771916369499426_8631562340925489809_n.pngVajon jól ítélünk meg másokat? Helyes-e az első gondolatunk? Jó-e az, hogy sztereotip módon negatívan bíráljuk azokat, akik kénytelenek az utcán élni? Sokuknak óriási munka, szerencse és rengeteg segítség kellene ahhoz, hogy újra méltóan élhessenek. Belegondolunk-e abba, hogy micsoda világot élünk, amikor a hajléktalan embereket az utca tartozékainak látunk, átlépünk felettük, vagy elmegyünk mellettük. Sőt meg is ítéljük őket, hivatkozva arra butaságra, hogy mindenki amennyije van annyit .. khm, mindenki kizárólag maga tehet a sorsáról. Sokkal inkább az a rendszer és közgondolkodás helytelen amiben és amivel élünk, hogy képesek vagyunk látni, de nem segíteni. Mi több, még bűnözőként is tekinteni rájuk,.

Az országnak az összefogásról kellene hogy szóljon végre, mert óriási a krízis. Szétszakítottak minket, megosztottak lettünk, fröcsögünk, haragszunk, panaszkodunk és csak megyünk félvakon előre, megyünk mint a birkák. Tesszük ezt mély apátiában, gyűlölködve és bele sem gondolunk, hogy megvezetettek vagyunk. Ha kicsit más szemmel kezdünk vizsgálódni látjuk, hogy mindenkinek vannak pozitív tulajdonságai, készségei, úgy mint a képeken is. A képeken, ahol a hajlék nélkül élők is ugyanúgy megmutatják ezt..
Nem lenne jobb, a pozitívumok felől kezdeni az "ítélkezést"?
Rajtunk múlik.

Továbbiak a Facebookon, Megyünk mint a Birkák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://via-viridis.blog.hu/api/trackback/id/tr886549483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása