HTML

Via viridis - Zöld utakon!

A "Via Viridis" Zöld Út Egyesület céljai, programjai, projektjei és partnerei

Friss topikok

Támogatóink

Nemzeti Együttműködési Alap

 

 

Óriási öröm, hogy az egy hónapja alakult Szeged Bike Maffia túl van az első akcióján!

A szegedi csapat nemrég (2016 májusában) kezdte el működését a budapesti, a pécsi, valamint a debreceni szervezetek után. Csapatunk jelenleg körülbelül 20 főt tud magáénak, mely rohamosan növekszik, változó korosztály jellemzi. A fiatalok sokszínűségét és morálját nem is lehetne jobban jellemezni csak egy szóval: összetartás. A korok közötti széles skálán teljes az összhang és a közös cél csak még inkább összetartja a szervezetet. A kerékpár népszerűsítése mellett céljaink közé tartozik még az emberek, kiemelten a fiatalok szociális érzékenyítése valamint a saját közösségi tereinknek fejlesztése. Tevékenységi körünk nem csupán a hajléktalanok és rászorulók segítése, hanem egyfajta terjeszkedés és fejlődés, ami megmutatja az embereknek, hogy másképp is lehet ezeket a problémákat kezelni, mint például: éhezés, nélkülözés, mindennapos problémák segítése. Egyfajta közvetítők vagyunk, akik meg szeretnék mutatni az embereknek, hogyan legyenek közvetlenebbek, segítőkészebbek, valamint, hogy az emberek ne zárkózzanak el mások elől.
Elképzeléseink közé tartozik, hogy tudatosítsuk az emberekben a kerékpár fontosságát, hogy megmutassuk azt, hogy a gyors és rugalmas közlekedés elképzelhetetlen lenne nélküle. Mivel városaink fejlődése elképesztően gyors, ebben a rohanó világban ez nem csak egy eszköz, hanem kikapcsolódást is jelent sokunknak. Ezt felülmúlva a kerékpáros közeg összefogásával szeretnénk erősíteni városunk kultúráját, környezettudatos gondolkodását.
Szervezetünk és hitvallásunk /csapatunk/ népszerűsítéseshez a szokásos média csatornákon történő, felismerhető és azonosítható arculatot szeretnénk kialakítani. Minden erre alkalmas lehetőséget megragadni, arra, hogy az emberek ne csak a problémákra koncentráljanak, hanem azoknak a megoldására is.
Szegeden 2016. június 25 és 26 között megszervezzük az „Első kiszállítás” névre keresztelt eseményünket. A program célja, hogy rendhagyó módon mutassuk be szervezetünk működését, egy olyan rendezvény keretein belül, mely minden ember és korosztály számára lehetővé teszi a kikapcsolódást és az önzetlen segítségnyújtást. Szeretnénk, ha kis csoportunk híre minél több emberhez eljutna, valamint ha, sikerülne felkelteni a társadalom érdeklődését. Majd első eseményünk után folyamatosan és fokozatosan törekszünk arra, hogy csapatunkat bővítsük, eredményeink jobbak legyenek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://via-viridis.blog.hu/api/trackback/id/tr8111710113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása