HTML

Via viridis - Zöld utakon!

A "Via Viridis" Zöld Út Egyesület céljai, programjai, projektjei és partnerei

Friss topikok

Támogatóink

Nemzeti Együttműködési Alap

 

 

10492067_259970470870912_7984727813063956812_n.jpgA most induló projektünk alapvető célja létrehozni és fejleszteni a “Budapesti Zöldutakat”, mely egy fenntartható turisztikai és közösségépítő program. A projektünkben a már csíráiban meglévő Budapesti Zöldutakat kívánjuk részleteiben kidolgozni, népszerűsíteni és a hazai és nemzetközi partnerek segítségével adaptálható mintáváá tenni.

Budapesten egyre több turista fordul meg, egyre nagyobb a motorizált turizmus okozta probléma jelenik meg (buszok károsanyagkibocsátása, szabálytalan parkolása, stb.). Ezzel párhuzamosan rengeteg olyan zöld, fenntartható kezdeményezéssel foglalkozó civil szervezet van, ami nem tudja megmutatni magát sem a helyieknek, itt élőknek, sem a külföldieknek, miközben óriási a közösségformáló és értékteremtő hatásuk, erejük. Programunk ezt a potenciált használná, segítené a szervezeteket és a helyi kezdeményezéseket gy, hogy őket egy új oldalukról mutatja be. Ezzel növelnénk a szervezetek önbizalmát és erősítenénk a helyi identitásukat, hálózatosodás közben összeismertetnénk a különböző területeken, szektorokban dolgozó szervezeteket, helyi vállalkozásokat.

A projektünk közvetlen célcsoportja a zöldutak működtetésében részt vevő civil szervezetek és gazdasági vállalkozások, és a szervezetünk tagjai, míg a tág célcsoport Budapest lakossága és az idelátogató turisták.

A projektünk természetesen épít a hazai Zöldutak kezdeményezésekre.

Részletek a facebook oldalunkon.

A projektet a Norvég Civil Alap támogatja.

NCTA_tamogato_es_lebonyolito_logosor.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://via-viridis.blog.hu/api/trackback/id/tr847345224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása