HTML

Via viridis - Zöld utakon!

A "Via Viridis" Zöld Út Egyesület céljai, programjai, projektjei és partnerei

Friss topikok

Támogatóink

Nemzeti Együttműködési Alap

 

 

klímaEgy blogban általában aktuális dologról kellene írni. Sajnos egy téma, a klímaváltozás mindig aktuális. De vajon zavarja-e az embereket, az időjárás szemmel látható változása? Hiszen most télen, kevesebbet kell fizetni a fűtésért, könnyebb a közlekedés, nem kátyúsodnak az utak, lehet biciklivel járni, és persze nem fázunk annyira. Persze sokan hiányolják a havat, a téli mókákat, de ismerjük el a hétköznapokon jól jön nekünk, hogy nem tombolnak a mínuszok.

Persze egyre többen gondolnak bele, hogy ez így nem jól van, hogy meglesz ennek a böjtje. A legnagyobb aggodalom hogy jönnek majd a hidegek márciusban, áprilisban.

Ez előfordulhat, de sokkal komolyabb veszély, hogy nagyobbak lesznek az árvizek, nem fognak úgy teremni a terményeink, új kártevők jelennek meg. Földünk egyes területeit elöntik a tengerek, éhezők, menekültek árasztják el Európát. Vagy éppen mi válunk éhezőkké?  Tehát nem lehet elmenni a káros következmények mellett.

Azon túl tegyük fel, hogy elismerjük, hogy a klímaváltozás, egy létező és rossz dolog, sajnos nem következik egyből, hogy azt is elismerjük, hogy ezért az ember a felelős. Ennek az ügynek, azaz a felelősség elkenésének az élharcosai az amerikaiak, vagyis egy pár, az amerikai kormány által is támogatott kutatóintézet. Hétről, hétre felbukkan a hír, hogy újabb tudósok bizonyították, hogy a melegedés egy természetes folyamat. Szerencsére könnyen átlátunk a szitán. Az amerikai gazdaságpolitika fél attól, hogy a co2 kibocsátás csökkentése versenyhátrányt okozna a világpiacon. Így mindent megtesznek, hogy kibújjanak a szigorítások alól, teszik ezt akár tudományos eredmények meghamisítása, vagy legalábbis furcsa értelmezésének árán.

Mindezek után az utolsó kérdés, mely minden környezeti ügy esetén visszaköszön. Hol függ össze ez az egyes emberek tevékenységével. Hiszen ha sokan félnek is a klímaváltozástól, elismerik hogy ez egy létező probléma, sőt azt is tudják, hogy ezért az emberek kibocsátása a felelős továbbra is beülnek reggelente az autóba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://via-viridis.blog.hu/api/trackback/id/tr185669781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása