HTML

Via viridis - Zöld utakon!

A "Via Viridis" Zöld Út Egyesület céljai, programjai, projektjei és partnerei

Friss topikok

Támogatóink

Nemzeti Együttműködési Alap

 

 

hid.jpg“A zöldutak olyan, többfunkciós útvonalak, melyeket a gyalog, lovon, kerékpáron, illetve más motormentes módon közlekedő vagy túrázó emberek számára hoznak létre. Fajtájuk szerint lehetnek zöldfolyosók, történelmi és kereskedelmi útvonalak, folyók vagy vasutak mentén haladó ösvények, vízi utak. A zöldutakat helyi közösségek működtetik a környezeti és gazdasági szempontból is fenntartható társadalom kialakítása és az egészséges életmód elterjesztése érdekében. A zöldutak ideális környezetet biztosítanak a közösségi kezdeményezések, továbbá a természetvédelemmel, kulturális örökségvédelemmel, fenntartható turizmussal és motormentes közlekedéssel kapcsolatos fejlesztések számára. A zöldutakat azzal a szándékkal hozzák létre, hogy a térségben élők és az oda látogatók igényeit egyaránt kielégítse és élénkítse a helyi gazdaságot.”

(részlet a Közép- és Kelet-európai Zöldutak deklarációjából)

 

A Budapest Zöldutak a fenti zöldút-definíciót igyekszik adaptálni Budapest nagyvárosi környezetére: hiszen itt ugyanúgy vannak értékek és közösségek, de a városi dzsungelben nehezebb megtalálni ezeket. Kezdeményezésünkkel szeretnénk Budapestet élhetőbbé tenni a motorizált turizmus visszaszorításával, illetve Budapestet energiával ellátó közösségek bemutatásával.

Címkék: Budapesti Zöldutak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://via-viridis.blog.hu/api/trackback/id/tr138583294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása